Še ena ideja, kako lahko kužka zaposliš doma

V preteklem tednu se je del Pawdventure ekipe znašel v karanteni, zato so bile aktivnosti na prostem zelo omejene. Doris in Rok sta zato svojo borderko Lu, ki dnevno potrebuje veliko aktivnosti, zaposlila z igro iskanja nagrade. Preveri, kako lahko tudi ti s to aktivnostjo kravžljaš možgančke svojega kosmatinca.

Čeprav se morda na prvi pogled ne zdi, je iskanje nagrade aktivnost, ki kužke zelo utrudi in odlično zadovolji njihovo potrebo po dnevni umski aktivnosti. Potrebnih je le nekaj ponovitev iskanja in tvoj kuža bo zadovoljen počival še več ur.

 

Postopek:

1. Za začetek potrebuješ štiri ali pet neprozornih posodic, ki jih obrneš “na glavo”, pod eno od njih pa skriješ nagrado (najljubšo igračo, priboljšek ali kaj drugega z znanim vonjem). Kuža naj ne vidi, pod katero posodo je nagrada. Postavi jih približno 20 cm narazen.

2. Nato kužka spodbudi, da ovoha škatle. Verjetno se bo ustavil pri tisti, v kateri je nagrada, ali pa bo najdbo nakazal z dreganjem v škatlo oziroma posodico z nosom ali šapo. Ko kuža nakaže, da je našel nagrado, odkrij škatlo oz. posodico in mu jo daj. Če je pod posodo/škatlo igrača, se z njim poigraj.

3. Po več ponovitvah te vaje se bo kuža začel zavedati, kaj od njega pričakuješ, zato je čas, da to aktivnost poimenuješ. Najbolj logična izbira ukaza je zagotovo “Išči”, ampak tu je odločitev povsem tvoja.

4. Ko kuža razume ukaz in z levo roko poišče nagrado v eni sobi, lahko težavnost igre počasi povečaš. Ko obvlada iskanje na tleh, igračo ali priboljšek skrij na mesto, ki je malenkost dvignjeno od tal (a še vedno v višini smrčka), ali pa nagrado skrij v kakšen predal ali omaro.

5. Ko tudi to postane preprosto, pa lahko začneš igračo skrivati po različnih prostorih po hiši. Če sta se do zdaj igro igrala v dnevni sobi, tokrat poskusi igro prestaviti na hodnik. Kuža naj počaka v dnevni sobi, medtem ko greš ti skrit nagrado v drug prostor. Šele ko se vrneš, lahko začne z iskanjem.


Pri igri iskanja je pomembno, da vedno izberemo težavnost, ob kateri vemo, da bo kužku uspelo najti nagrado. Tako se bo to igro igral z veseljem in s časom v iskanju postal vedno boljši.


Se beremo prihodnji vikend! :)

Ekipa Pawdventure

 

 

Napišite komentar

Upoštevajte, da je treba komentarje pred objavo odobriti