S PSOM V BENETKE − da ali ne?

V času prvomajskih počitnic se je del ekipe odpravil v Italijo. Med obiskom različnih lokacij so na vrsto prišle tudi Benetke. Danes debatiramo o tem, ali je smiseln obisk Benetk s psom. 

 

Na podlagi lastnih izkušenj delim svoja razmišljanja in mnenja.  

Italija je ena izmed držav, kjer se počutiš res dobrodošel, tudi če imaš s sabo 2, 3, 4 ... pse. Ko sva z Lu izstopili iz avtomobila in naredili prve 3 korake, sva že bili deležni komplimentov “Bellisima”, ki jih je bilo skozi naše izletkanje veliko. 

Benetke torej … dobro je vedeti naslednje stvari: 

 • Glavna težava pri obisku Benetk s psom je velika količina obiskovalcev. Benetke so skupek ozkih ulic, kjer se hitro naredijo vrste, sploh v bližini večjih znamenitosti. Gneča je lahko neprijetna in stresna. Lu je potrebovala kar nekaj časa, da se je navadila okolice in da ji je raziskovanje postalo zanimivo. Dobro je vedeti, da se v bližini večjih znamenitosti tre veliko ljudi. V našem primeru sem morala Lu na Mostu vzdihljajev dvigniti, saj ni šlo drugače, in jo nesti. :) Na določenih delih, kjer so zelo ozke ulice, se je zgodilo, da sva se morali z Lu stisniti k steni, da je niso pohodili. Vendar smo našli veliko ulic, kjer smo bili skoraj sami. 


 • Opravljanje potrebe
 • V Benetkah, vsaj v osrednjih predelih, trave skoraj ni. Imajo pa parke (Ca' Savorgnan Park, Biennale Gardens, Sant'Elena Gardens in Papadopoli Gardens), kjer si lahko oddahnete in kamor se lahko umaknete, da psi opravijo potrebo. S seboj imejte kakšno steklenico vode več, če se zgodi, da jim “ugre” sredi ulice, da lahko malce splahnete. Ko že ravno govorimo o vodi – večji del Benetk je pokrit z mini “fontanami”, kjer je pitna voda, tako da se lahko ti in tvoj kuža brez težav odžejata. Pa tudi sence je dovolj. 


 • Vodni promet
 • Psi se lahko vozijo brezplačno z vodnim avtobusom, dovoljeni so tudi na čolnih (v večini primerov tudi brezplačno). Prav tako so dovoljeni na gondolah. Obvezna je uporaba povodca in nagobčnika (v večini primerov bo ostal v nahrbtniku, vendar ga je dobro imeti s sabo). Mi smo Benetke v celoti prehodili peš, saj je vožnja s čolnom oz. vodnim avtobusom za Lu preveč stresna.  • V večini kavarn in restavracijah DOVOLIJO pse, čeprav je vedno najbolje, da preverite pri natakarju. Tudi v določene trgovinice te spustijo brez problema. Poleg tega lahko tam najdete tudi pasje trgovinice, če vam slučajno zmanjka vrečk ali priboljškov. ;) Ne smemo pozabiti, da se še vedno najdejo izjeme, zato morate vedno preveriti, kako in kaj. Psom vstop v cerkve, muzeje … ni dovoljen. 
 •  

  Naša izkušnja je bila zelo prijetna, med obiskom Benetk nismo naleteli na nobeno težavo. Toda če bi se še enkrat odločili za obisk, bi definitivno izbrali drug termin, pa ne toliko zaradi gneče, ampak zaradi visokih temperatur, saj se je konec aprila temperatura povzpela že kar na 25 stopinj Celzija. 

  Ne bodite presenečeni, če vas bodo na ulici ustavili in želeli fotografirati vašega psa, prav tako vas znajo ogovoriti, če lahko psa pobožajo. :) 


  Če povzamem vse zgoraj napisano, je moj odgovor na vprašanje “Ali je obisk Benetk s psom primeren?” DA in NE. 

  Da, če upoštevamo zgoraj napisano in vašemu psu gneča ne predstavlja stresa. :) 

  Zagotovo pa sama v poznem spomladanskem in poletnem času ne bi obiskala Benetk s psom. Pa ne toliko zaradi gneče, saj se da  navigirati med ljudmi, ampak zaradi visokih temperatur. Odsvetujem tudi obisk pozimi, saj zna biti večji del poplavljen. Nikar jih ne obiščite februarja, saj je gneča še trikrat večja zaradi pustnega festivala. 

  Torej, če pravilno načrtujemo obisk Benetk so lahko zelo prijetna, čudovita destinacija za izlet, tako za vas, kot za vašega psa. 


  Toliko z moje strani, 

  Se beremo prihodnjič … 

  Doris 

  Št. komentarjev: 1

  O.R

  Ma ful dobro ste tole zrihtal, me smo se lih hotle spravit za vikend. Hvala!

  Napišite komentar

  Upoštevajte, da je treba komentarje pred objavo odobriti