Recept za najbolj preproste pasje piškote!

Danes je 23. februar, dan pasjih piškotov! Odlična priložnost, da svojemu kosmatincu privoščiš doma narejene piškote.
Pripravili smo ti preprost recept za piškote s samo 3 sestavinami: oves, naravno arašidovo maslo in banane. Popolne sestavine za kužke, poleg tega pa je njihov okus prijazen tudi do tvojih brbončic, tako da si jih lahko delita.

 

Za pripravo potrebuješ:

  • 2 super zreli banani (bolj zreli sta, boljše je!)
  • 80 g naravnega arašidovega masla (brez dodanih olj, sladkorjev, konzervansov ali arom). V kolikor ga v trgovini ne najdeš, ga lahko narediš doma. Kupi arašide (ne slane) in jih zmelji. Vola, naravno arašidovo maslo. 
  • 190 g ovsene moke (v kolikor je ne najdeš v trgovini, zmelji ovsene kosmiče)

Postopek priprave:  

Vse sestavine zmešaj v veliki posodi in jih dobro premesi. Dobiti moraš rahlo lepljivo testo; naj ne bo presuho, saj se bo sicer drobilo. V kolikor je testo presuho, dodaj več arašidovega masla. Medtem segrej pečico na 180 stopinj. 

Nato testo razvaljaj na pomokani površini. Testo je lahko poljubne debeline, vendar ne pozabi, da debelejše kot bo, dlje se bo peklo.

Ko je testo razvaljano, ga razreži v poljubne oblike, uporabiš lahko tudi modelčke za piškote. Če pa se ti mudi, lahko rezanje piškotov v celoti preskočiš in namesto tega testo oblikuješ v kroglice in jih sploščiš z rokami. Tvojemu kužku bo itak vseeno, kakšne oblike so piškoti. :) 

Piškote pečemo na 180 stopinj približno 12 minut. Pripravljeni so, ko so spodaj zlato rjavi. Na dotik bodo najprej krhki, vendar se bodo po nekaj minutah na sobni temperaturi strdili. 

 

Shranjevanje: Preden jih shraniš, poskrbi, da se piškoti popolnoma ohladijo. Ko so ohlajeni, jih stresi v posodo ali vrečko z neprodušnim zapiranjem. V hladilniku jih lahko hraniš do 10 dni, v zamrzovalniku pa do dva meseca. Če pa bodo ostali kar na kuhinjskem pultu pri sobni temperaturi, pa jih s kužkom porabita v največ štirih dneh. Prepričani smo, da s tem ne bo težav! :)

Prijetno ustvarjanje in sladkanje vama želimo!

Ekipa Pawdventure

Napišite komentar

Upoštevajte, da je treba komentarje pred objavo odobriti