Popoln pripomoček za popestritev in pomiritev

V preteklem tednu smo na svoje spletne poličke postavili Anti-stress puzzle - set štirih pripomočkov za samozaposlitev, s pomočjo katerega lahko svojemu kužku popestriš dnevne obroke ali pa ga razbremeniš med stresnimi situacijami. 

 

Vsi vemo, da psi za zadovoljno življenje potrebujejo tako fizično kot tudi mentalno zaposlitev. Z mentalno zaposlitvijo, ki je po pomembnosti povsem enakovredna fizični, zadovoljujemo psihične potrebe psa, preprečujemo dolgčas in pomagamo njegove možgančke ohranjati v formi.

Popestritev vsakodnevnega hranjenja

Deloma kuža svoje možgane razmiga že na sprehodih, a je to navadno dovolj samo takrat, ko se sprehoda lotimo aktivno. Za to pa nimamo vedno časa ali energije, poleg tega pa nam včasih to onemogoča tudi slabo vreme ali prekratek dan. 

Anti-stress puzzle so zato odlična zaposlitev za popestritev vsakodnevnih obrokov, lahko pa jih uporabljamo tudi kot dodatek. Sestavljajo jih štirje moduli - dve posodici za počasno hranjenje in dve podlogi za lizanje, da je hranjenje čim bolj pestro.

Zmanjševanje stresa in pomoč pri neprijetnih opravilih

Si vedel/-a, da se kužki pomirjajo z lizanjem? Ob tem se v njihove možgane namreč sproščajo endorfini, eni izmed štirih vrst t. i. hormonov sreče. Tako so Anti-stress puzzle - predvsem modula za lizanje - odličen pripomoček pri opravilh, ki jih tvoj kuža ne mara, kot je na primer striženje krempljev, tuširanje ali pa odstranjevanje klopov. Obenem se vsi štirje moduli odlično obnesejo kot pomoč v stresnih situacijah in težavah, kot je na primer ločitvena tesnoba.

Z ločitveno tesnobo se pri svoji psički Lu soočata tudi naša Doris in Rok in Anti-stress puzzle so se izkazale kot super pripomoček, da se Lu zamoti in odmisli dejstvo, da je sama v stanovanju. “Na puzzle namaževa mokro hrano, med, domače arašidovo maslo, pretlačene banane, kefir … in Lu se zaposli tudi do 45 minut - sploh če posamezne module zamrzneva.”

Anti-stress puzzle so pri članih ekipe Pawdventure vsekakor nepogrešljiv pripomoček in prepričani smo, da bosta nad njimi navdušena tudi ti in tvoj kosmatinec. :)

Do naslednjič,

ekipa Pawdventure
Napišite komentar

Upoštevajte, da je treba komentarje pred objavo odobriti