Kako še dodatno popestriti pasje sprehode

Sprehajanje psa mora biti zabavno tako za tebe kot za tvojega psa. 🙂

Zato danes s tabo delimo 8 idej, da bosta popestrila vajine sprehode in še bolj utrdila vajino vez. Ideje so preproste in jih lahko preizkusita že na naslednjem sprehodu!

1. Odstrani motnje, kot je na primer mobilni telefon, medtem ko se sprehajata. Naj se sprehod vrti okoli tebe in tvojega psa, saj s tem ustvarjata še močnejšo vez med vama. ​​

2. Navdihuj ga z govorico telesa, bodi samozavesten/na in umirjen/a. Potrjuj vedenje, ki ga želiš.

3. Če te skrbi, da bosta na poti srečala druge pse, najdi drugo pot in časovni okvir, kjer bo manj možnosti za srečanje.Tvoj pes bo občutil tvoj strah, zato je v teh primerih pomembno, da sta oba sproščena.

4. Vedno en del sprehoda namenita igri. S seboj vzemi kakšno žogico, frizbi oz. nekaj, kar tvoj pes obožuje.

5. Organiziraj “playdate” za igranje, pojdite ven s psom in njegovim najboljšim prijateljem. Skupaj se lahko odpravite tudi na delovni sprehod in se osredotočite na stvari, za katere menite, da so šibkejša točka psa.

6. "Just relax." Oglej si, kako svet teče mimo na plaži ali v gozdu, samo "bodi" s svojim psom. To je lahko tudi super vaja za mladičke in navajanje na novo okolje in motnje/glasove.

7. Naj te vodi smrček tvojega psa. Zavij, kamor bo zavil tvoj pes, seveda ne pozabi na varnost.

8. Priložnost za aktivacijo smrčkov in možganov. S seboj vzemita igrače/priboljške, ki jih na sprehodu skriješ pod listje, visoko travo, grmovje …

Kaj pa ti počneš na sprehodih? Radi bi slišali tvoje ideje! Zapiši jih v komentar spodaj! 🙂

Se beremo naslednjo nedeljo!

Ekipa Pawdventure


Napišite komentar

Upoštevajte, da je treba komentarje pred objavo odobriti