3 preproste igrače, ki jih lahko narediš sam

Slabo vreme kar kliče po idejah, kako psu ponuditi dovolj aktivnosti v udobju toplega (in suhega!) doma. Danes smo zate pripravili kratek “plonk listek” z idejami za zaposlitev pasjih možgančkov tudi takrat, ko se ti iz takšnega ali drugačnega razloga preprosto ne ljubi iz hiše.


Vrvica za vlečenje

Poišči stare majice, preluknjane odeje, pozabljene brisače … in v nekaj minutah ustvari novo igračo. Poljubni material nareži na tri trakove, široke od 1 do 4 cm. Če je to mogoče, naj bodo trakovi dolgi, saj bo tako igrača daljša. Trakove zloži enega na drugega in na enem koncu zaveži vozel, nato trakove kot kitko prepleti do drugega konca in tam spet zaveži vozel. Če želiš debelejšo igračo, lahko narediš tri tanjše, ki jih nato spet prepleteš med sabo. Preprosto, ane? :) 


Šnofla - Pekač za muffine

Za pripravo preproste “šnofle” potrebuješ pekač za mafine in nekaj žogic. V nekaj lukenj pekača daj nekaj priboljškov in nato na vrh položi žogice, tako da pes ne vidi priboljškov. Nekaj žogic lahko položiš čez prazne luknje. Spodbujaj psa, da s premikom žogic iz luknje pošiče priboljške. Ko najde vse priboljške, preprosto ponoviš vajo. Predlagamo, da pekač postaviš na nedrsečo površino ali pa ga z eno roko pridržiš. 


Spring roll brisača

Tukaj je še ena preprosta igra brez dodatnih igrač ali opreme. Vzemi brisačo in jo položi na mizo, na brisačo potresi nekaj priboljškov in jo nato nato zavij, kot palačinko. Bolj tesno jo zaviješ, dlje časa bo kužek iskal vse priboljške. Ko jih najde, igro ponovi še dvakrat ali trikrat. 
Tebi in tvojemu kužku želimo zabave ob aktivnostih doma, še več pa lepih sončnih dni za nove dogodivščine na prostem! :)


Se beremo prihodnjo nedeljo, 


ekipa Pawdventure Napišite komentar

Upoštevajte, da je treba komentarje pred objavo odobriti